Kaross- och lackkontroll

Som ett tillägg till våra servicepaket erbjuder vi kontroll av kaross och lack för att i god tid upptäcka till exempel stenskott och dörruppslag som med tiden kan bli större rostskador. Om vi hittar något som kan leda till rost, meddelar vi det.

Bulfix och dent repair

Har du fått ett dörruppslag när du parkerat? Spara tid och pengar för vi kan rikta till plåten utan att behöva lackera om den, förutsatt att inga lackskador uppstått. Dent repair är en teknik som innebär att man riktar bucklor på bilen utan omlackering. Med speciella verktyg går vi in bakom plåten och masserar ut intryckningen tills den återtar ursprungsformen. Detta är den billigaste, snabbaste och mest miljövänliga tekniken för att fixa mindre bucklor.

Så här går en skadereparation till hos Upplands Motor

1. Boka tid

När du har fyllt i Skadeanmälan kontaktar du vår skadeverkstad för att boka tid för en skadebesiktning. Ta med skadeanmälan, vi förmedlar den till respektive försäkringsbolag.

2. Skadebesiktning

Du och en besiktningsman gör tillsammans en skadebesiktning av bilen, besiktningsmannen uppmärksammar dig även på andra eventuella åtgärdsbehov på bilen som du erbjuds att köpa till och få åtgärdade vid reparationstillfället. Därefter gör vi en kostnadskalkyl. Kalkylen och bilder på skadan skickas till ditt försäkringsbolag för godkännande. Vi bestämmer ett datum för reparationen.

3. Lämna in bilen

När vi fått godkänt från försäkringsbolaget och fått hem de förbeställda reservdelarna (nya alternativt begagnade där så är möjligt enligt försäkringsbolagens villkor) lämnar du in bilen hos oss. Vid större och svårare skador riktas och mäts karossen i riktbänk. Vi åtgärdar även de arbeten utöver skadereparationen du eventuellt beställt.

4. Begagnade reservdelar

Försäkringsbolagen vill att begagnade reservdelar används när det är möjligt, allt för att hålla ner kostnaderna och gagna miljön.

5. Skadade detaljer

Plastdetaljer repareras om möjligt.

6. Lackering

Skadan rostskyddas, grundmålas och lackeras.

7. Slutmontering

Eventuella detaljer som plockats av för att kunna reparera bilen monteras tillbaka.

8. Slutkontroll

När bilen är klar gör vi en kvalitetskontroll samt kontrollerar att allt är utfört enligt den specifikation vi fått godkänd av försäkringsbolaget.

9. Färdig!

Vi kontaktar dig när bilen är klar.


 

Boka tid för skadebesiktning av din Dacia, Ford, Renault eller Volvo