Ett irriterande stenskott eller en spricka

Har du haft oturen att få en skada på din vindruta? Det finns många som skjuter upp att fixa både små och stora stenskott, men ett stenskott på rätt ställe kan fixas till ganska snabbt och självrisken är ofta låg. Ett stenskott som får sitta länge riskerar att spricka och göra så att du behöver byta hela rutan. Fixa därför stenskottet direkt. 

Information om skador på vindrutan

Idag behöver inte vindrutan bytas alla gånger oturen har varit framme och du har fått ett stenskott. Nu är det möjligt att reparera en laminerad ruta och självrisk är ofta låg.

  • Grönt område: Skador på vindrutans områden som är grön-markerade kan repareras – men bara om de är mindre än 25 mm.
  • Orange område: Skador som befinner sig i det indirekta synfältet, som markerats gult ovan, kan repareras om de är mindre än 15 mm.
  • Rött område: En skada i det direkta synfältet kan inte repareras medan en skada runt A-stolpen inte får repareras eftersom vindrutan, i vissa fall, fungerar som en del av säkerhetsburen. Dessa områden är rödmarkerade ovan.

Vid stenskott

Om olyckan skulle vara framme, se då till att omgående skydda stenskottet från smuts för att säkerställa att reparationen skall bli så bra som möjligt. Ha alltid ett s.k. stenskottsplåster i bilen i fall du får ett stenskott på vindrutan. Välkommen in och hämta ett hos oss på Upplands Motor! Men undvik att vänta för länge med att reparera, en liten skada blir lätt mycket större. Tänk även på att en sliten vindruta utgör en stor trafikfara vid till exempel lågt stående vårsol, mörker eller regn.

Boka glasreparation

Vi utför glasreparationer på våra anläggningar i Arlandastad, Danderyd, på båda våra anläggningar i Kista samt i Uppsala. Skicka en bokningsförfrågan så kontaktar vi dig för att boka in en tid. Gäller det glaslagning på din Mercedes-Benz kan du klicka dig vidare nedan för att boka.

Du kan även boka tid för reparation via telefon, 0771-900 100.

Våra glasmästare

Anders Johansson, Uppsala

Anders Johansson

Glasmästare 018-160 194
Joel Vesslén, Uppsala

Joel Vesslén

Glasmästare 018-160 197