Historia

 

 

 

Upplands Motor är ett av Sveriges mest framgångsrika bilföretag och ett modernt familjeägt bolag med cirka 700 anställda. Bolaget säljer service och verkstadstjänster samt nya och begagnade bilar, och arbetar med Volvo, Ford, Renault, Dacia och sedan mars 2017 även med Mercedes-Benz. 2016 omsatte verksamheten ca 3,5 miljarder kronor. Målet är att vara Sveriges bästa serviceföretag år 2020.

 

Upplands Motor etablerades 1964 i Uppsala, och finns idag även i Arlandastad, Tierp, Hammarby Sjöstad samt i Kista där huvudkontoret ligger. Mercedes-Benz-anläggningarna ligger i Kista, Danderyd och Södertälje. Med utgångspunkt i värderingarna enkelt, omtänksamt och engagerat hjälper Upplands Motor sina kunder till en enklare vardag och skapar arbetsglädje för medarbetarna.

 

Vår historia

 

Anders Lindström köpte Upplands Motor 1989, men familjens engagemang i svensk bilhandel sträcker sig tillbaka ända till 1930-talet. Anders far, Henrik Lindström, etablerade sig 1938 som Volvoåterförsäljare i Skellefteå och från och med 1944 i Luleå. Under 30 år var Anders aktiv styrelseordförande i Bil & Traktor, som idag heter Nordiska Bil.

 

Idag är Anders och dottern Filippa Lindström verksamma i Upplands Motor – koncernens styrelse. Ägarnas ambition är att bedriva ett aktivt ägar- och styrelsearbete med en blandning av externa professionella styrelseledamöter och ägare. På detta sätt skapas en stabil plattform med kompetens och erfarenhet både i och utanför ägarkretsen.

 

De stora investeringarna i Stockholmsmarknaden under de senare åren är ett resultat av familjens ambition att som långsiktiga ägare utveckla och driva företaget vidare. Grundtanken med Upplands Motor är och har hela tiden varit att skapa ett stabilt företag som kan leva vidare med nästa generation ägare. Av det skälet är familjen aktiva medlemmar i the Family Business Network, ett internationellt nätverk för familjeägda företag.

 

Årsredovisning 2016

Årsredovisningen för 2016 hittar du här.

 

Uppförandekod

Vår Uppförandekod hittar du här.